ČETVRTA KONFERENCIJA ŽENA S INVALIDITETOM

U organizaciji SOIH – Mreže žena s invaliditetom i u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Zagreba dana 24. studenoga 2021. godine u zagrebačkom hotelu „I“ održana je IV. konferencija žena s invaliditetom

SOIH – Mreža žena s invaliditetom u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održali su IV. konferenciju žena s invaliditetom na temu “Obiteljsko nasilje nad ženama s invaliditetom – izazov pokretu osoba s invaliditetom, stručnjacima i donositeljima odluka” u Zagrebu 24. studenoga 2021. godine.

O položaju žena s invaliditetom, obiteljskom nasilju u RH, invaliditetu u feminističkoj perspektivi, pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom, aktivizmu ženskih grupa govorili su Branka Žigante Mašić, umirovljena sutkinja Visokog prekršajnog suda u RH, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Gordana Jurčević, članica SOIH – Mreža žena s invaliditetom, Rada Borić, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, Zoran Burić, prof. dr. sc. s Pravnog fakulteta, Sanja Cesar iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Mira Katalenić, predsjednica za Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet dok su o iskustvu života s invaliditetom progovorile same žene s invaliditetom Stella Franjić, Senada Halilčević, Mira Katalenić, Silvana Strunjak i Dijana Vincek.

Na kraju je održana Panel rasprava na kojoj su sudjelovale Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Lana Bobić iz Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, Tajana Broz iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Sanja Salkić iz Ureda pučke pravobraniteljice RH.

Na Konferenciji su sudjelovali djelatnici Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.