SUDJELOVALI SMO NA SVEČANOJ SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA I NADZORNOG ODBORA HSUIR-a

Temeljem članka 28. i 29. Statuta Hrvatskog saveza udruga invalida rada, 21. ožujka 2022. godine, održana je V. sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora

Predsjednica Udruge invalida rada grada Siska Branka Pažur sudjelovala je na V. sjednici Predsjedništva i Nadzornog odbora na kojoj je pregledano cjelokupno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2021. godinu. Nadzornom odboru dano je na uvid cjelokupno poslovanje HSUIR-a.

Nadzorni odbor utvrdio je sljedeće:

»knjigovodstvo Saveza vodi se po kontnom planu i propisima za neprofitne organizacije

»sva dokumentacija uredno se vodi sukladno zakonskim propisima

»HSUIR uredno dostavlja nadležnim institucijama svu potrebnu dokumentaciju o izvršavanju programa/projekata.

Nakon Nadzornog odbora održana je svečana proširena sjednica Predsjedništva HSUIR-a povodom Nacionalnog dana invalida rada.

Hrvatski savez udruga invalida rada je uz pismenu suglasnost predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, ministrice obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, predsjednice Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom gospođe Jadranke Kosor i predsjednika Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske dr. Zorislava Bobuša, povodom obilježavanja 40. godišnjice uspješnog rada na svečanoj sjednici Skupštine 2007. godine proglasio 21. ožujak Nacionalnim danom invalida rada Hrvatske.

Dvije godine kasnije, Odluku o obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada – 21. ožujak (Narodne novine, broj 24/9) donio je Hrvatski sabor 2009. godine kako bi se ukazalo na probleme osoba s invaliditetom, stereotipe i predrasude koji ih prate te s namjerom osvješćivanja javnosti o toj problematici.

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada vrlo je važno zbog upoznavanja i razvijanja osjetljivosti šire javnosti na prava i interese invalida rada. Nacionalni dan invalida rada prilika je i da se ostvari visok stupanj prepoznatljivosti invalida rada u društvu te da se ukaže na potrebu provedbe aktivnosti prevencije nastanka novih invalida rada.

Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo Izvješće o radu HSUIR-a za 2021. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.