Završna konferencija projekta “Zaželi u Sisku”

U Hotelu Panonija 18. svibnja 2022. godine održana je završna konferencija projekta ”Zaželi u Sisku” koji naša udruga provodi protekle dvije godine.

Projekt “Zaželi u Sisku” je dio operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.405.175,00 kuna, a Udruga ga provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb u Petrinji te Udrugom žena Gora-Sibić.

Cilj ovog projekta je osnažiti teže zapošljive žene slabije obrazovne strukture i omogućiti im i olakšati zapošljavanje na poslovima podrške starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom. Nastavno, s ciljem unaprjeđenja njihova položaja u društvu i na tržištu rada te razvoja same usluge pomoći gore navedenih ugroženih skupina.

Na projektu je zaposleno 13 djelatnica kroz čije je usluge pomoći u kući, od početka projekta 2020. godine, prošlo ukupno 96 korisnika na području Siska, Petrinje i Gline. Usluga pomoći u kući odnosi se na pomoć pri osobnoj i stambenoj higijeni korisnika, pomoć u kućanskim poslovima, brigu o korisnicima i njihovom zdravlju (uključujući pribavljanje lijekova, davanje propisane terapije i pratnje liječniku) te pomoć pri nabavljanju namirnica i pripremanju obroka. Djelatnicama je zbog uvjeta rada i pandemije koja nas je zahvatila još na početku omogućena sva potrebna zaštitna oprema kao što su maske, rukavice te dezinfekcijska sredstva.

Također, u sklopu projekta, djelatnice su pohađale i uspješno završile tečajeve za gerontodomaćice i njegovateljice u Učilištu Magistra, a nekoliko ih se odlučilo završiti i vozački ispit u autoškolama Kotva i Ćosić.

Promotivni materijali – deke, majice, majice s kapuljačom, boce, notesi, olovke i USB stickovi izrađeni su u Karici Sisak i podijeljeni svim korisnicima tijekom trajanja projekta.

Promotivni materijali
Korisnica s promo materijalima

Ponosni smo što smo bili dio ovog projekta i što smo svojim članovima na taj način pomogli barem malo u njihovim svakodnevnim potrebama te što smo pomogli i zaposlenim ženama steći radno iskustvo koje će moći primjenjivati u daljnjim poslovima.

#zaželiusisku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)