Završio je projekat “Zaželi u Sisku”

Službeno smo priveli kraju projekat ”Zaželi u Sisku” koji je Udruga invalida rada grada Siska provodila protekle dvije godine. Projekt je dio operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.405.175,00 kuna. Udruga ga je provodila u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb u Petrinji te Udrugom žena Gora-Sibić. Ovim putem zahvaljujemo se svima na odličnoj suradnji i pomoći tijekom trajanja projekta.

Cilj projekta

Cilj ovog projekta bio je osnažiti teže zapošljive žene slabije obrazovne strukture, omogućiti im i olakšati zapošljavanje na poslovima podrške starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji su bili članovi naše Udruge. Nastavno, s ciljem unaprjeđenja njihova položaja u društvu i na tržištu rada te razvoja same usluge pomoći gore navedenih ugroženih skupina.

Statistika i vrste pruženih usluga

Na projektu “Zaželi u Sisku” je bilo zaposleno 13 djelatnica kroz čije je usluge pomoći u kući, od početka projekta 2020. godine, prošlo ukupno 96 korisnika na području Siska, Petrinje i Gline. Usluga pomoći u kući odnosi se na pomoć pri osobnoj i stambenoj higijeni korisnika, pomoć u kućanskim poslovima, brigu o korisnicima i njihovom zdravlju (uključujući pribavljanje lijekova, davanje propisane terapije i pratnje liječniku) te pomoć pri nabavljanju namirnica i pripremanju obroka. A nekada je bilo potrebno i samo malo razgovarati i praviti društvo korisnicima. 🙂

Obrazovanje djelatnica u sklopu projekta

Također, u sklopu projekta, djelatnice su pohađale i uspješno završile tečajeve za gerontodomaćice i njegovateljice. Nekoliko ih se odlučilo položiti i vozački ispit u nadi kako će upravo tim javnim ispravama biti konkurentnije pri traženju sljedećeg posla.

Zaključak i zahvale

Udruga invalida rada grada Siska ponosna je što je bila dio projekta “Zaželi u Sisku” i što je svojim članovima na taj način pomogla barem malo u njihovim svakodnevnim potrebama. Zahvaljujemo na svim vašim pohvalama. Sretni smo i što smo pomogli zaposlenim ženama steći radno iskustvo koje će moći primjenjivati u daljnjim poslovima.

Još jednom hvala djelatnicama, korisnicima i partnerima te svim ostalim sudionicima na ovom projektu.

#zaželiusisku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)